ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук повідомив про бої в Донецьку між "козаками" і бойовиками ДНР

На Луганськ вирушив артилерійський підрозділ "козаків"

Тимчук повідомив про бої в Донецьку між "козаками" і бойовиками ДНР
архив
Фото: EPA/UPG

Координатор групи "Інформаційний Опір" Дмитро Тимчук заявив, що в Донецьку воюють між собою дві групи бойовиків.

"У Петровському районі міста фіксуються численні випадки відкриття безладної стрілянини з автоматичної стрілецької зброї групами бойовиків. Відзначаються перестрілки між підрозділами російсько-терористичних військ - представниками "військової поліції" "ДНР", бандформування "Восток" і окремими бійцями т.зв. "козачих" формувань, деяка кількість яких залишається в Донецьку і які не визнають керівництво "ДНР", - написав він у своєму "Фейсбуці".

Окрім того, за даними групи ІО, в "ЛНР" після ліквідації ватажка бандформування "батальйон ГБР "Бетмен" Олександра Бєднова зазначається різке зростання напруженості.

"У райони н.п. Антрацит, Ровеньки, Алчевськ, Красний Луч перекидаються групи бойовиків, підпорядковані главі "ЛНР" Ігорю Плоьницькому, за підтримки російських спецпризначенців. Одночасно в бік Луганська з південного напрямку прослідував артилерійський підрозділ одного з т.зв. "козачих" формувань (шість 122-мм гаубиць Д-30) і піхотний підрозділ", - пише Тимчук.

Нагадаємо, один з провідних бойовиків ЛНР Олександр Бєднов був убитий під Луганськом 1 січня разом з охоронцями. "Генеральна прокуратура ЛНР" повідомила, що Бєднова застрелили при спробі затримання, причиною якого стало порушення 30 грудня кримінальної справи у зв'язку з протиправними діями, в результаті яких помер один із утримуваних.

Наприкінці грудня так звані стаханівські "козаки" на чолі з Павлом Дремовим записали відеозвернення до "світової громадськості і особисто до Путіна", в якому звинуватили ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького в крадіжці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram