ГоловнаСуспільствоЖиття

Із зони АТО на прохання Польщі евакуюють 205 поляків

Рішення стосується громадян України польського походження

Із зони АТО на прохання Польщі евакуюють 205 поляків
Фото: inosmi.ru

Більш ніж 200 громадян України польського походження будуть евакуйовані із зони антитерористичної операції на Донбасі. Про це попросив заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Павлік, повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

"Заступник міністра закордонних справ Республіки Польща зазначив, що вони вже закінчили складати список людей, які хочуть виїхати з Донбасу. І на сьогодні це 205 громадян України польського походження. Пан Конрад Павлік попросив представників облдержадміністрації допомогти організувати евакуацію цих людей", - сказано в повідомленні.

Харківська ОДА вже доручила СБУ перевірити громадян, внесених до списку на евакуацію, на відсутність у них будь-яких правопорушень.

Заступник міністра також повідомив, що зараз Польща реалізує проект допомоги переселенцям, які проживають у таборі "Ромашка". Наразі Польща вже виділила $100 тис. на поліпшення житлових умов переселенців.

"Наступного року ми готові ще більше сприяти Україні, зокрема Харківській області. Ми маємо намір збільшити у 2015 році надання гуманітарної допомоги та коштів для розвитку", - підкреслив Павлік.

Нагадаємо, на початку грудня в харківській лікарні помер громадянин Польщі, поранений терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram