ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсоні в обмінному пункті стався вибух, загинула людина

Слідство оцінює херсонський вибух як спробу пограбування

Сьогодні, 27 грудня близько 11:00 в центрі Херсона на розі вулиць Белінського та вул. Карла Маркса (біля Центрального ринку) в приміщенні пункту обміну валют стався вибух. Про це повідомляє видання "Гривна. Новый формат".

Цю інформацію підтверджує прес-служба ГУ МВС у Херсонській області.

"27 грудня об 11:10 в чергову частину Суворовського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області надійшло повідомлення від 45-річного місцевого жителя. Херсонець розповів, що близько 11:10 до приміщення пункту обміну валют, розташованого в центрі міста, зайшов невідомий громадянин у віці близько 25-30 років. На тулубі чоловіка знаходився предмет, схожий на вибуховий пристрій, який було приведено в дію в невідомий спосіб", - йдеться в повідомленні.

Фото: visti.ks.ua

За даними правоохоронців, попередньо встановлено, що в результаті вибуху невідомий громадянин від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці пригоди. Ніхто з пересічних громадян не постраждав.

Під час огляду місця події, неподалік на вулиці, правоохоронці виявили ще один вибуховий пристрій, огляд якого в зараз продовжується.

За даними "Гривна. Новый формат", зараз міліція повністю оточила будівлю на вул. К. Маркса 40. Це будівля, в якій знаходиться пункт обміну валют, де стався другий вибух. На верхніх поверхах будівлі живуть люди. Зараз їх евакуюють з будівлі.

Фото: visti.ks.ua

Як повідомляє видання "Херсон online" з посиланням на джерело в правоохоронних органах, слідство за фактом вибуху попередньо кваліфікує подію за ч.3 ст. 187 КК України (Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище. Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства).

За інформацією джерела видання, підозрюваний спочатку зайшов у магазин "Доярушка", де залишив пакет. Потім він пройшов до обмінного пункту. У момент хлопка в магазині всі відвідувачі обмінного пункту, почувши гучний звук, вибігли на вулицю. У цей момент вибухнув рюкзак на спині підозрюваного. Не виключено, що звук в магазині був відволікаючим маневром, щоб очистити приміщення від свідків і пограбувати обмінник. також не виключено, що рюкзак був підірваний дистанційно спільниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram