ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ встиг завершити всі держзакупівлі цього року

Квіташвілі розповів про реформу медичних тендерів

МОЗ встиг завершити всі держзакупівлі цього року
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я встигло здійснити всі необхідні тендерні закупівлі, заплановані на цей рік.

Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр Олександр Квіташвілі, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Станом на вчора, 25 грудня 2014 року, ми вже оплатили замовлень на 1 млрд 779,1 млн гривень. Ми дуже боялися, що не встигнемо це зробити і хотіли вийти в Новий рік з плюсом. Команда Міністерства охорони здоров'я за два місяці зробила те, на що потрібно рік-півтора", - підкреслив він.

За його словами, в цілому за рік МОЗ уклав договори на суму 2 млрд 91,5 млн грн станом на 25 млрд. З них зареєстровано в казначействі 1 млрд 942,1 млн грн.

У регіони поставлено лікарські засоби і медичні прилади на суму 759,6 млн грн. За словами Квіташвілі, єдине, що не вдалося МОЗ, - це закупити ендопротези. Це трапилося тому, що в АМКУ надійшло дуже багато скарг, і торги залишилися заблокованими.

Також Квіташвілі повідомив, що з Нового року в Україні впроваджуватиметься нова схема держзакупівель медпрепаратів. Частину проводитимуть міжнародні організації, а частина наразі залишиться в міністерстві. Але водночас вже з січня створюватиметься спеціальне Держагенство з питань держзакупівель, якому всі міністерства передадуть тендерні функції.

Нагадаємо, що попереднього міністра охорони здоров'я Олега Мусія відсторонили від посади за те, що при ньому зірвався план закупівель ліків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram