ГоловнаСуспільствоЖиття

Захарченко заявляє, що особисто бачив падіння "Боїнга"

За словами ватажка ДНР, пасажирський лайнер переслідували два літаки

Захарченко заявляє, що особисто бачив падіння "Боїнга"
Фото: ЕРА/UPG

Ватажок ДНР Олександр Захарченко заявив, що особисто спостерігав падіння малайзійського "Боїнга" в липні 2014 року. Про це лідер донецьких бойовиків повідомив сьогодні на прес-конференції, інформує РИА "Новости".

"Я бачив, як воно відбувалося. Було два літаки і був Boeing. Потім два літаки полетіли, а Boeing впав. ДНР не збивала літак з двох причин. Перше - ми люди, а не звірі, а друге - технічних засобів таких немає", - сказав Захарченко.

"Я бачив це на власні очі. Я проїжджав повз місто Шахтарськ. Якщо треба буде, то свідки, які бачили те саме, - це не один десяток людей... Відразу зрозумів, що літак збили українські літаки. У нас немає авіації", - підкреслив він.

При цьому заяву Ігоря Гіркіна про збитий літак, оприлюднену через кілька хвилин після падіння "Боїнга", Захарченко не прокоментував.

Нагадаємо, цього тижня голандські ЗМІ оприлюднили фото від 17 липня, де видно слід від ракети типу "земля-повітря". У відповідь на це російські ЗМІ виявили "секретного свідка", який, без надання будь-яких доказів, заявив про бойові вильоти української авіації у день катастрофи. Слідчий комітет РФ негайно підтвердив як існування свідка, так і "достовірність" його заяви.

"Boeing 777" малайзійських авіаліній збили над Донецькою областю 17 липня. На борту літака перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram