ГоловнаСуспільствоЖиття

73% українців підтримують курс на євроінтеграцію

Вступити в Євросоюз протягом найближчих 10 років хоче половина населення

73% українців підтримують курс на євроінтеграцію
Фото: Макс Требухов

Вступ України у Євросоюз підтримують 73% громадян України, 58% українців вважають, що євроінтеграція повинна відбутися протягом найближчих 10 років. Такими є результати опитування DW-Trend, проведеного інститутом IFAK на замовлення "Німецької хвилі".

Опитування засвідчило, що симпатії до євроінтеграції розподілено між заходом і сходом України приблизно порівну. Не підтримують членство в ЄС тільки 19% українців.

Згідно з дослідженням, за останній рік українці остаточно втратили симпатію до Росії. Якщо в листопаді 2013-го близько 29% респондентів вважали українсько-російські відносини дружніми або партнерськими, то в грудні 2014 року цю думку підтримують тільки 10% громадян. 29% українців назвали відносини між країнами напруженими, а 56% - ворожими.

Дослідники зазначають, що настрої особливо сильно змінилися на сході України: тут відносини з Росією негативно оцінив 81% опитаних.

Соціологи зафіксували істотне і різке зростання симпатій до західних країн, зокрема США та Німеччини.

Під час дослідження було опитано 1000 громадян України віком від 18 років у містах із населенням понад 50 тис. осіб, окрім Криму і підконтрольних бойовикам територій Донецької та Луганської областей.

Фото: dw.de

Фото: dw.de

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram