ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція Дніпропетровської області забороняє провезення гуманітарних вантажів

Будь-який вантаж в зону АТО повинні супроводжувати міжнародні організації

Міліція Дніпропетровської області забороняє провезення гуманітарних вантажів

Жодна з колон з гуманітарною допомогою, в тому числі від фонду Ріната Ахметова, не буде пропущена через територію Дніпропетровської області. Таке рішення сьогодні було прийнято на рівні регіону на нараді при ГУ МВС у Дніпропетровській області, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".

Нарада відбулася за участі народного депутата Юрія Берези, який є екс-комбатом батальйону "Дніпро-1", діючого командира полку, представників батальйону "Донбас" і ОБСЄ. Також на нараду були запрошені члени фонду Ріната Ахметова, проте вони проігнорували захід.

На нараді було прийнято рішення більше не пропускати гуманітарні вантажі на території, підконтрольні бойовикам, поки не буде забезпечено контроль їхньої доставки з боку міжнародних організацій, а також пред'явлена звітність "за кожен кілограм розданої гуманітарки".

Зараз рішення прийнято на рівні однієї області, проте незабаром такі самі наради повинні пройти в Запоріжжі та Харкові.

У полку "Дніпро-1" підкреслили, що за весь час роботи на непідконтрольних України територіях фонд Ахметова жодного разу не допоміг полоненим військовим.

Нагадаємо, з 14 грудня бійці добровольчих батальйонів блокували конвої Ріната Ахметова в Донбас, вимагаючи від терористів звільнити всіх українських заручників. 19 грудня колона з гуманітарним вантажем фонду Ріната Ахметова все-таки була пропущена в Донбас. Водночас, народний депутат Юрій Береза наголосив, що добровольці не дозволять, щоб гуманітарні вантажі потрапляли до рук терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram