ГоловнаСуспільствоВійна

Десятий російський гумконвой прибув на кордон

МНС Росії повідомляє про 180 вантажівок

Десятий російський гумконвой прибув на кордон
Фото: EPA/UPG

180 вантажівок російського "гуманітарного конвою" прибули на контрольовану бойовиками ДНР і ЛНР територію України. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на МНС Росії.

"У Донецьк прибули понад 90 автомобілів, завантажені гуманітарними вантажами - продуктами харчування, будматеріалами та медикаментами", - сказав представник МНС. Стільки ж вантажівок вирушили і до Луганська.

"Жодних позаштатних ситуацій в дорозі не виникло. Водії почуваються нормально. Після розвантаження машини відправляться назад, в Ростовську область", - повідомив представник МНС.

Раніше колона МНС з понад 180 машин розділилася на дві. Загалом у Донбас доставлено понад 1,4 тис. тонни гуманітарної допомоги. Серед вантажів не тільки продукти харчування, будматеріали і медикаменти, а й новорічні подарунки.

Нагадаємо, це вже десята за рахунком колона з гуманітарною допомогою для Донбасу. Попередні дев'ять доставили з середини серпня близько 12 тис. тонн гуманітарних вантажів. Жоден з конвоїв не був узгоджений з українською владою або міжнародними організаціями, представників ОБСЄ та Міжнародного Червоного Хреста не допустили до огляду вантажу, так само як і українських прикордонників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram