ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі звільнених від бойовиків Слов'янська і Краматорська бачать Донбас у складі України

За збереження територіальної цілісності висловилися більшість городян

Жителі звільнених від бойовиків Слов'янська і Краматорська бачать Донбас у складі України
Фото: EPA/UPG

Більшість жителів Слов'янська і Краматорська вважають, що Донбас має залишатися частиною України. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. І. Кучеріва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

27% респондентів вважають, що Донбас має бути частиною України на колишніх умовах, а 45% виступають за більшу незалежність від Києва.

За майбутнє Донбасу як незалежної держави ("ДНР" і "ЛНР") висловилися 7% опитаних, ще 5% бачать Донбас частиною Російської Федерації.

Велика частина опитаних вважає, що винуватцями того, що відбувається на Донбасі, є нинішнє керівництво України - 77% респондентів у Слов'янську і 68% у Краматорську, а також представники режиму екс-президента Януковича та його оточення (47% у Слов'янську і 38% у Краматорську).

Згідно з опитуванням, 36% жителів Слов'янська звинувачують у тому, що відбувається, США, 36% - українських олігархів, 37% - Майдан. Для 37% жителів Краматорська винуватцем нинішніх подій є Росія.

Відповідальними за відновлення Донбасу жителі обох міст вважають центральну владу, президента, уряд - 84%, місцеву владу - 30%, олігархів - 24%.

Опитування проводили в м. Слов'янськ спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 27 листопада. Опитано 510 респондентів.

Дослідження в м. Краматорськ проведено спільно із соціологічною службою Ukrainian Sociology Servise із 22-го по 27 листопада. Опитано 500 респондентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram