ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці почнуть здавати відбитки пальців для оформлення шенгенських віз із січня

У базу даних також внесуть інформацію з анкети та цифрове фото

Українці почнуть здавати відбитки пальців для оформлення шенгенських віз із січня
Фото: business.ua

Наприкінці січня 2015 року буде запроваджено обов'язкову процедуру збору біометричних даних громадян України, котрі оформляють шенгенські візи.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

"Відповідно до вимог Візового кодексу ЄС у дипломатичних представництвах і консульських установах країн-членів ЄС в Україні, орієнтовно наприкінці січня 2015 року буде запроваджено обов'язкову процедуру збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в базу даних Візової інформаційної системи будуть вносити всю інформацію з анкети, яку подають у консульство, а також цифрове фото і відбитки всіх пальців рук. Зняття відбитків пальців здійснюється з використанням електронного сканера.

Діти до 12 років звільняються від надання біометричних даних. Також не потрібно повторне надання біометричних даних протягом наступних 59 місяців після внесення відповідної інформації до ВІС.

"Процедура збору і зберігання біометричних даних відбуватиметься в повній відповідності з вимогами законодавства у сфері захисту персональних даних", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, 14 грудня МЗС продемонструвало нові біометричні паспорти для громадян України.

За інформацією Державної міграційної служби України, новий біометричний паспорт для виїзду за кордон буде коштувати близько 500 грн.

Біометричні закордонні паспорти - обов'язкова умова для впровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Отримати його Україна розраховує на на саміті Східного партнерства в Ризі у травні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram