ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму співробітники ФСБ викрали працівника української прокуратури

Чоловіка зняли з поїзда "Сімферополь-Київ" 5 грудня

У Криму співробітники ФСБ викрали працівника української прокуратури
Фото: Униан

Генеральна прокуратура України заявляє про викрадення свого співробітника агентами Федеральної служби безпеки Росії на території тимчасово окупованого Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

5 грудня заступника начальника відділу ГПУ в Криму зняли з поїзда "Сімферополь-Київ", тривалий час місце його перебування було невідоме.

"Тільки 15 грудня стало відомо, що 10 днів його утримували в слідчому ізоляторі Сакського відділу поліції, де на нього склали протокол про нібито скоєне ним адміністративне правопорушення. При цьому до працівника української прокуратури застосовували психологічний тиск, погрози та фізичне насильство", - сказано в повідомленні.

"У слідчому ізоляторі співробітники ФСБ РФ із застосуванням поліграфа допитували прокурорського працівника Генпрокуратури, звинувачуючи його в організації терористичного акту наприкінці серпня 2014 року, коли в машині працівника "республіканської прокуратури" знайшли вибухівку, а також стверджували, що він є шпигуном або його посібником. Тільки коли минуло 10 днів арешту, його відпустили з незаконного утримання", - зазначили в прес-службі.

У зв'язку із цим та з іншими схожими випадками генпрокурор України Віталій Ярема доручив управлінню внутрішньої безпеки та захисту працівників прокуратури вжити всіх необхідних заходів, щоб забезпечити захист працівників органів прокуратури від незаконного втручання в їхню службову діяльність, а також заходів фізичного захисту працівників і членів їхніх сімей.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України в серпні-листопаді цього року перевірила діяльність працівників прокуратури Криму і за результатами перевірки звільнила з посад 413 осіб з позбавленням класного чину

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram