ГоловнаСуспільствоВійна

Бійці Нацгвардії затримали авто з мільйоном гривень для бойовиків ЛНР

Водій не зміг мотивовано пояснити походження грошей

Бійці Нацгвардії затримали авто з мільйоном гривень для бойовиків ЛНР
Фото: http://vv.gov.ua

У п'ятницю, 12 грудня, бійці Національної гвардії України на блокпосту в районі міста Попасна Луганської області затримали автомобіль з 1 млн грн підозрілого походження для бойовиків.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

Бійцями батальйону ім. генерала Кульчицького Національної гвардії України на блокпосту в районі міста Попасна було зупинено легковий автомобіль для перевірки. У салоні легковика, окрім водія, перебували ще двоє громадян України, жителі міста Луганська. Під час спілкування з водієм бійці батальйону отримали від нього пропозицію відпустити автомобіль без огляду за винагороду, - йдеться в повідомленні.

Нацгвардійці відмовилися від хабара і при огляді автомобіля під заднім сидінням у спеціально обладнаній схованці виявили велику суму грошей у національній валюті (понад 1 млн гривень).

Водій та пасажири автомобіля спочатку не змогли мотивовано пояснити походження грошей та їхню точну суму, але через деякий час почали пояснювати, ніби до вересня продавали власних свиней на території ЛНР і з того часу зберігали ці гроші з метою придбання рефрижератора.

Грошові кошти детально оглядали, але не вилучали до прибуття слідчого правоохоронних органів.

При огляді телефонів зазначених осіб встановлено, що водій автомобіля має зв'язки з лідерами та членами незаконних збройних формувань ЛНР.

Нагадаємо, раніше в центрі Києва співробітники ДАІ зупинили автомобіль, в якому виявили чотири реактивні протитанкові гранатомети РПГ-18 "Муха".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram