ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери оприлюднили зведені дані про загиблих в Іловайську

Загальна кількість загиблих у "котлі" становить близько чотирьох сотень, багато кого не знайшли або не упізнали

Волонтери оприлюднили зведені дані про загиблих в Іловайську
Архивное фото
Фото: Волонтеры

В "іловайському котлі" загинули близько 400 українських бійців. Про це написав заступник директора з наукової роботи Національного військово-історичного музею України Ярослав Тинченко у своїй статті в журналі «Український тиждень».

Зведені дані по батальйонах оприлюднила волонтерська група, яка протягом 3 вересня - 10 жовтня 2014 року вивозила останки загиблих українських солдатів з території, що перебуває під контролем ДНР, і проводила підрахунок утрат сил АТО.

Иловайск: потери батальонов и подразделений ВСУ
Фото: "Український тиждень"
Иловайск: потери батальонов и подразделений ВСУ

Група вивезла останки близько 150 вояків, з них більш як сотню знайшли на території так званого Іловайського котла.

"Усі наявні дані свідчили про те, що у результаті бойових дій у так званому секторі Б протягом 24-31 серпня 2014 року загинуло близько 400 українських військовослужбовців і правоохоронців. Ці висновки підтвердив документ, що випадково потрапив до рук одному з членів групи, - відомість обліку воїнів, які брали участь у бойових діях сектору Б за вищезазначений період", - пише Тинченко.

Відомість було складено 14 вересня. На той момент кількість загиблих становила 211 осіб, ще понад 400 вважалися зниклими безвісти. Але за майже 2 місяці певна кількість зниклих безвісти повернулася до своїх частин. Наприклад, з 92-ї окремої механізованої бригади на сьогодні 11 зниклих безвісти і 2 в полоні, решта живі", - зазначив історик.

"Сьогодні залишається невідомою доля близько 200 осіб, які брали участь в операції під Іловайськом. 70-80% з них - це загиблі, тіла яких в основному вже вивезені і знаходяться в Дніпропетровську та Запоріжжі", - написав він.

Нагадаємо, раніше комісія Верховної Ради підрахувала, що в "іловайському котлі" загинули 300 бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram