ГоловнаСуспільствоПодії

У загибелі мирних жителів на Донбасі винні обидві сторони, - Amnesty International

Найбільшу кількість жертв організація зафіксувала на підконтрольних сепаратистам територіях у Донецьку

У загибелі мирних жителів на Донбасі винні обидві сторони, - Amnesty International
Фото: amnesty.org.ua

У загибелі цивільних на сході України винні обидві сторони конфлікту.

Про це заявив директор програми Amnesty International у Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен.

За його словами, під час дослідницької місії правозахисної організації наприкінці вересня і на початку жовтня було задокументовано понад 20 смертей серед цивільного населення внаслідок обстрілів.

Більшість смертей у житлових кварталах сталися через невибіркові обстріли з боку нападників, які використовували зброю низької точності, сказано на сайті організації.

"Постійні випадки загибелі цивільного населення, які ми задокументували, є передбачуваним результатом таких нападів. Це не можна пробачити - винних з обох сторін мають притягнути до відповідальності", - заявив Дальгузен.

При цьому найбільшу кількість жертв Amnesty International зафіксувала на підконтрольних сепаратистам територіях у Донецьку. В організації також стверджують, що бойовики виявилися відповідальними за смерті в Авдіївці та Дебальцевому, які контролюють сили АТО.

Правозахисники також повідомляють, що стали свідками використання цивільних зон Донецька терористами як вогневої позиції для нападів на українські війська, розміщені у Донецькому аеропорту.

Крім того, за словами місцевих жителів, бойовики використовують мобільні пускові ракетні установки в цивільних районах - вони відстрілюють ракети, а потім швидко переміщують озброєння в інше місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram