ГоловнаСуспільствоЖиття

Пенсіонера засудили умовно за сепаратистські листівки, - ЗМІ

Суд визнав обвинуваченого винним у зазіханні на територіальну цілісність України.

Пенсіонера засудили умовно за сепаратистські листівки, - ЗМІ
Фото: yugopolis.ru

Дергачівський райсуд виніс вирок у справі місцевого пенсіонера, який поширював листівки сепаратистського руху "Російський схід": п'ять років позбавлення волі з відстрочкою покарання на три роки.

Про це розповіло джерело в суді, пише Укрінформ.

"Навесні чоловік поширював у Харківській області бойові листки руху "Російський схід", а також, ратуючи за відокремлення Донецької та Луганської областей від території України, активно брав участь у масових акціях у Донецькій області, публічно закликав до створення проросійської держави "Новоросія". Суд визнав обвинуваченого винним у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України і призначив йому 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на три роки", - зазначило джерело.

За його словами, під час слідства чоловік визнав свою провину.

"

Суд також зобов'язав пенсіонера відшкодувати державі витрати - 2952 грн - на проведення судово-авторської експертизи, що довела наявність у листівках прямих закликів до зміни території і держкордонів України", - додало джерело.

Вирок можна оскаржити протягом передбачених законодавством термінів.

Як повідомляли, в жовтні Державна реєстраційна служба з ініціативи Держкомтелерадіо визнала такими, що втратили чинність, свідоцтва про державну реєстрацію 19 друкованих ЗМІ за сепаратизм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram