ГоловнаСуспільствоЖиття

Прибуття "гумконвоїв" супроводжується жорсткими обстрілами, - Тимчук

Замість того, щоб відвести техніку, бойовики передислокували артилерію ближче до Донецька

Прибуття "гумконвоїв" супроводжується жорсткими обстрілами, - Тимчук
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні конфлікту на Донбасі не дозволяє припускати, що російсько-терористичні війська налаштовані на виконання мирних домовленостей. Про це сьогодні повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

"Важка техніка й артилерія калібром понад 100 мм, раніше відведена бойовиками та російськими військовослужбовцями на певних ділянках лінії зіткнення з українськими військами в Донецькій області, попросту перекинута на інші ділянки - передусім у район н.п. Донецьк та Авдіївка", - пише Тимчук.

Він також зазначає, що силовики готуються активізувати обстріли українських позицій у зв'язку з підготовкою Росією чергового "гуманітарного конвою".

"Раніше градація обстрілів виглядала так: конвой 12.09: у день входження в Україні - 35 обстрілів, через день (час доправлення боєприпасів, які прибули з конвоєм, до позицій бойовиків) - 63 обстріли; конвой 20.09: в день входження в Україну - 29 обстрілів, через день - 70 обстрілів", - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, ситуація в зоні бойових дій стабільна, українська армія утримує всі зайняті позиції. Обстріли за минулу ніч зафіксовано в районі Дебальцевого, Щастя, аеропорту "Донецьк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram