ГоловнаСуспільствоЖиття

Тимчук засумнівався в об'єктивності спостерігачів ОБСЄ

Моніторинг кордону України з Росією курирує виходець із МЗС Росії

Тимчук засумнівався в об'єктивності спостерігачів ОБСЄ

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук засумнівався в об'єктивності заяв спостерігачів ОБСЄ, які спростували повідомлення про обстріл автомобіля місії в Луганській області.

Це не перший випадок дивної поведінки і заяв спостерігачів ОБСЄ, написав він у Facebook.

"Сьогодні в ОБСЄ спростували повідомлення прес-центру нашого оперативного командування "Північ" і РНБО України про те, що автомобіль місії ОБСЄ обстріляли в Луганській області... Цілком припускаю, що помилилися і ми, і ОК "Північ", і РНБОУ. Все може бути. Але проблема в тому, що це не перший випадок дивної поведінки і заяв спостерігачів ОБСЄ в контексті подій на Донбасі. Можливо, ці дивацтва пояснює той факт, що в ОБСЄ "український напрямок" курирують громадяни Росії?" - переймається питанням експерт.

За словами Тимчука, інформація про обстріл автомобіля ОБСЄ позавчора пройшла і каналами групи "ІО".

"Переконавшись, що такою самою інформацією володіють наші силовики, ми не повідомляли про обстріл, надавши це право офіційним органам. І тут на тобі - ОБСЄ від нього відхрещується", - пише він.

За словами експерта, "дієвий моніторинг" кордону України з Росією забезпечують спостерігачі ОБСЄ, яких курирує Департамент транскордонних загроз Організації: "Очолює цей департамент Олексій Лиженков - виходець із МЗС РФ, вихованець престарілого пропагандиста Лаврова. Це, вибачте, як розуміти?"

На думку Тимчука, було б коректніше, якби такі посади зараз займали представники третьої, незацікавленої сторони.

Раніше в прес-центрі оперативного командування військ "Північ" повідомили, що 22 вересня терористи обстріляли місце дислокації сил АТО і представників ОБСЄ в Луганській області.

Згодом в ОБСЄ спростували повідомлення про обстріл автомобіля спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram