ГоловнаСуспільствоЖиття

Закон про особливий статус Донбасу почне діяти після місцевих виборів, - Гройсман

Нова місцева влада допоможе центральній владі принести на ці території мир і порядок

Закон про особливий статус Донбасу почне діяти після місцевих виборів, - Гройсман
Фото: Александр Ратушняк

Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" почне діяти після проведення 7 грудня в цих районах місцевих виборів за українським законодавством.

Про це заявив віце-прем'єр України з регіональної політики Володимир Гройсман в ефірі одного з українських телеканалів, передає прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

"Закон почне виконуватися тоді, коли на певних територіях з'явиться місцева влада, яка матиме повноваження займатись територіями. Нова місцева влада, відповідно до цього закону і мирного плану Президента, допоможе центральній владі принести на ці території мир, допоможе навести порядок в єдиній унітарній державі", - зазначив він.

Водночас Гройсман повідомив, що звільнені і тимчасово зайняті терористами території не фінансуватимуться однаково.

"Усі території, які є або будуть під контролем української влади, фінансуватимуться відповідно до чинного законодавства. Що ж до територій з особливим порядком самоврядування, то для них буде визначено спеціальні механізми, які забезпечать розв'язання проблеми фінансування", - запевнив він.

Нагадаємо, 16 вересня народні депутаті підтримали законопроект №5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram