ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі зібрався багатотисячний мітинг проти російського вторгнення

З полудня під містом не вщухають бої

Близько 3 тисяч людей вийшло в Маріуполі на площу Свободи на мітинг проти російської агресії. І хоча офіційну назву, проспект Леніна, ще не змінили, після знесення пам'ятника вождю пролетаріату місцеві цю площу називають не інакше, як площею Свободи.

Півроку тому тут же на мітингу проти Майдану майоріли прапори Партії регіонів, повідомляє кореспондент LB.ua.

Сьогодні ж площу заполонили синьо-жовті прапори. Люди тримали їх у руках, прив'язували синьо-жовті стрічки до одягу і сумок. З кожною новою акцією приходить все більше городян у вишиванках.

Не зупинило патріотів і те, що під Маріуполем сьогодні точаться бої і вибухають снаряди.

За словами ведучої мітингу Марічки Подибайло, агресор на місто насувався з боку Тельманового та Новоазовська: "У цей час іде бій, наші військові першими дали відсіч військам, які йшли на наше місто. Вони не пропустили їх. Ми не здамося".

Державний гімн чи не вперше тут співали з рукою на серці.

На сцену виходять двадцять молодих хлопців у камуфляжі та військовій формі - перший взвод добровольчого територіального батальйону "Маріуполь". Ці хлопці кілька днів тому закінчили підготовку на базі батальйону "Азов" і прямо на сцені присягнули жителям Маріуполя та народу України. Кожен отримав благословення священика.

Ідуть добровольці під крики "Слава героям!" та оплески маріупольців.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військових люди, які зібралися на площі. На згадку про них прозвучала і "Пливе кача".

Матері не втрачають надії на те, що їм вдасться достукатися до матерів російських солдатів. У своєму листі вони звертаються до світу і говорять, що не хочуть війни, проте готові боротися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram