ГоловнаСуспільствоПодії

Оточений "Донбас" обстріляли з мінометів, примушуючи здатися в полон

З'явилися повідомлення про 200 бійців, що здалися 

Оточений "Донбас" обстріляли з мінометів, примушуючи здатися в полон
Фото: Макс Левин

Близько 200 бійців батальйону "Донбас", оточених у районі Іловайська, здалися в полон після того, як по них було відкрито артилерійський вогонь.

Про це пише російське видання "Дождь" з посиланням на українських військових, які перебувають в оточенні в районі Іловайська.

За їхніми словами, оточене угрупування регулярної армії і Нацгвардії, не змогло вийти з оточення, незважаючи на домовленості про гуманітарний коридор. По них було відкрито вогонь з артилерії, що змусило бійців "Донбасу" здатися в полон.

На сторінці комбата "Донбасу" Семена Семенченка у "Фейсбуці" підтверджується, що жодна машина гуманітарного конвою, який мав вивезти оточених бійців у районі Червоносільського, за станом на 17:00 не прийшла. А інші машини російські війська не пропускають.

Близько 16:00 позиції бійців, які перебувають у Червоносільському, почали обстрілювати з мінометів і снайперських гвинтівок, примушуючи здатися.

"Після цього представники Міноборони заявили, що інцидент з російською стороною врегульовано і гуманітарна колона дійде до оточених бійців", - повідомив Семенченко.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про вихід з оточення близько 100 українських бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram