ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала 2 озброєних росіян у Донецькій області

Затриманих підозрюють у співпраці з бойовиками "ДНР"

 СБУ затримала 2 озброєних росіян у Донецькій області
архив

Служба безпеки України затримала двох озброєних громадян Росії за підозрою у співпраці з терористами самопроголошеної "Донецької народної республіки" в Донецькій області.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"СБУ на одному з блокпостів сил АТО в Донецькій області затримано автомобіль з 2 озброєними громадянами РФ Шаповаловим А. С. і Моховою А. В., які нелегально перетнули державний кордон України для виконання завдання російських спецслужб щодо ведення інформаційної війни проти України", - сказано у повідомленні.

СБУ зауважує, що зазначені особи під прикриттям журналістської діяльності, спотворюючи інформацію у своїх репортажах, мали поширювати панічні настрої серед населення Донбасу.

Встановлено, що Шаповалов і Мохова нелегально прибули з тимчасово окупованого Криму у Донецьк для посилення так званого "Політуправління ДНР".

"Під виглядом незалежних журналістів вони мали знімати і коментувати для широкої громадськості здійснені терористами руйнування житлових кварталів та інфраструктури, цинічно видаючи їх за результат обстрілів з боку українських військових", - підкреслює відомство.

У затриманих було вилучено стрілецьку зброю - автомати та набої до них.

Проводяться необхідні слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram