ГоловнаСуспільствоПодії

Бійці АТО, що вирвалися з Іловайська, ведуть бої в оточенні, - Семенченко

Добровольці взяли в полон сім російських десантників, спалили два танки

Бійці АТО, що вирвалися з Іловайська, ведуть бої в оточенні, - Семенченко
Фото: Макс Левин

Бійці добровольчих батальйонів, які сьогодні вранці вирвалися з Іловайська і потрапили в засідку, ведуть бої в оточенні. Про це  LB.ua повідомив командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Наші бійці взяли в полон сім російських десантників, спалили два танки і ведуть зараз бої в оточенні. За інформацією від командування АТО, воно послало назустріч нашим бійцям ударні сили. Очікуємо найближчим часом добрих новин", - заявив Семенченко.

Нагадаємо, бійці АТО, що потрапили в оточення в Іловайську, вранці в п'ятницю пішли на прорив блокади. Напередодні вони отримали інформацію, що бойовики створять коридор, щоб їх випустити, в обмін на те, що Україна віддасть полонених російських солдатів

Однак військову колону, яка вишикувалася для виїзду з Іловайська, близько 8:30 почали обстрілювати з мінометів. Колона пішла на прорив у напрямку Старобешевого, її на шляху обстрілювали також з гранатометів і стрілецької зброї.

Вдалося вирватися з Іловайська кореспонденту LB.ua Максу Левіну разом зі ще трьома журналістами. "Потрапивши під перший обстріл, ми трохи вирвалися вперед. Потрапили ще у дві засідки, перед нами підбили наш танк - словом, ми сьогодні вдруге народилися. Дивом в нас не влучили ракети і гранатомети. Відбулися незначним пораненням водія і розбитим вікном, в яке влучило три кулі", - розповідає Макс.

Семен Семенченко написав у своєму фейсбуці, що спочатку в штурмі Іловайська брало участь 340 бійців АТО замість 800 запланованих.

"Іловайськ мали штурмувати силами у 800 осіб. Я вже можу про це говорити, адже це вже минуле, - пише Семенченко. - Незважаючи на всю брехню, що виливають на нас, що, мовляв, ми це зробили самостійно - було все зовсім інакше. План погодило і затвердило керівництво АТО, безпосереднє командування здійснював генерал Хомчак, командувач сектором Б, якого я поважаю за особисту мужність і тверде керівництво військами. У підсумку з різних причин місто довелося брати набагато меншими силами. Зараз можна назвати і кількість - 340 осіб".

За словами Семенченко, у перший день взято дві третини міста. "Якби туди зайшли підкріплення - Іловайськ був би повністю під нашим контролем ще 19.08. У той самий день мене поранили і почався відлік наших жертв. 20.08 до нас зайшов батальйон "Дніпро", а точніше його окремий підрозділ. Бійці відбивали танкові атаки, мінометний обстріл, "Гради", "Смерчі", "Урагани"... Усі втрати - не від штурму, а від спроб малими силами утримати місто", - пише командир.

Як раніше повідомлялося, вчора і в позавчора в Києві відбулися два масштабні мітинги з вимогою відправити підкріплення добровольцям в Іловайськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram