ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд призупинив присвоєння сенатору РФ звання почесного громадянина Харкова

Рішення суду зупиняє дію рішення міськради на час розгляду позову прокуратури по суті

Суд призупинив присвоєння сенатору РФ звання почесного громадянина Харкова
Александр Шишкин
Фото: habarovsk.moigorod.ru

Харківський окружний адмінсуд призупинив дію рішення Харківської міськради про присвоєння членові комітету з оборони і безпеки Ради Федерації Росії Олександрові Шишкіну звання почесного громадянина міста.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Як заявив прокурор Харкова Євген Попович, це рішення суду не скасовує рішення міськради, але зупиняє дію цього рішення на час розгляду позову прокуратури по суті.

"З різних причин судовий розгляд може тривати досить довго, і ми не можемо допустити, щоб це незаконне рішення залишалося чинним. Нині цей пункт позову задоволено в повному обсязі", - сказав Попович.

Попович також назвав рішення міськради про присвоєння Шишкіну звання почесного громадянина таким, що суперечить Конституції України і цілій низці законів.

"Його підтримка як парламентарія двох постанов Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації про введення збройних сил РФ на територію України, а також про прийняття Криму до складу Росії свідчить про його свідому діяльність, що становить загрозу безпеці та суверенітету України. Така людина не гідна носити високе звання Почесного громадянина Харкова, і ми доведемо це в суді", - заявив Попович.

Попович заявив, що надалі під час розгляду справи по суті прокуратура наполягатиме на повному скасуванні пункту рішення міськради, що стосується присвоєння Шишкіну звання.

Нагадаємо, Харківська міськрада на своїй сесії 6 серпня ухвалила рішення про присвоєння Шишкіну звання почесного громадянина Харкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram