ГоловнаСуспільствоЖиття

Воєнкоми закликають киян із військовою підготовкою записуватися добровольцями

Тим, хто відгукнеться на заклик, обіцяють платити від 5 тис. гривень на місяць

Воєнкоми закликають киян із військовою підготовкою записуватися добровольцями
Архивное фото.
Фото: Антон Дмитриев

Київські військкомати чекають на добровольців із військовою підготовкою. Про це повідомив комісар Київського міського військкомату полковник Володимир Кидонь на прес-конференції в Солом'янському військкоматі, інформує кореспондент LB.ua.

"Ми закликаємо не чекати на повістку, а приходити вже зараз людей, які мають військову підготовку, тому що добровольців багато, але перевагу надають тим, хто має досвід служби, на передовій це дуже важливо", - сказав Кидонь.

Він зазначив, що 12 батальйон територіальної оборони сформовано в Києві виключно з добровольців.

Комісар також пообіцяв, що кожен, хто відгукнеться на заклик про мобілізацію, отримуватиме оклад у розмірі 5-7,5 тис. грн (для рядового). Служба триватиме від призову до наказу про демобілізацію.

На прес-конференції також був доброволець Володимир Нікельський, який розповів, що тиждень тому прийшов у військкомат, пройшов комісію і вже завтра вирушає в зону АТО. Нікельський раніше служив в армії, був стрільцем, тепер вирушає захищати кордон відповідно до власного прохання.

У військкоматі зазначили, що зараз минула перша черга третьої хвилі мобілізації, усього таких черг буде 5, кожна триватиме 7 днів.

За підсумками першої черги в Києві зафіксували 30-40% неявки за повістками.

Як повідомляли, вчора Національна гвардія почала мобілізацію добровольців на Майдані Незалежності в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram