ГоловнаСуспільствоЖиття

Командира, відповідального за перетин кордону бійцями 72-ї бригади, збираються судити, - волонтер

Двоє бійців загинули внаслідок обстрілу колони військових, які повертаються з російської території

Командира, відповідального за перетин кордону бійцями 72-ї бригади, збираються судити, - волонтер
72-я ОМБР
Фото: Странрица группы Бригада-72 на www.facebook.com

Командира однієї з рот 72-ї бригади, капітана Олександра Портяненка, який взяв на себе відповідальність за перетин кордону РФ солдатами бригади, збираються судити. Про це LB.ua повідомив родич одного з солдатів Олександр Глущенко.

Цю інформацію також підтвердив волонтер 72-ї ОМБР Олександр Туренко. Зараз бійців, які першими перетнули кордон з Росією, утримують у Дніпропетровській прокуратурі.

За словами Глущенка, правоохоронці інкримінують Олександру Портяненку порушення двох статей Кримінального кодексу України, а саме: статтю 407 "Самовільне залишення місця або частини служби" і статтю 411 "Умисне знищення або пошкодження військового майна".

"Всі знають, в якому становищі перебувала 72 бригада останні кілька тижнів. На нараді командування бригада прийняла рішення виводити людей з оточення, нехай і через російський кордон. Їм вдалося домовитися, що солдати без зброї перетнуть кордон, а потім повернуться назад в Україну через другий КПП. Після повернення в Україну 1 групу з 12 солдатів, яка вийшла таким чином з оточення, доставили в прокуратуру на допит, а їхнього командира збираються судити", - заявив волонтер Туренко.

Також, за словами волонтера, внаслідок обстрілу колони бійців 72-ї ОМБР 5 серпня загинуло 2 людини, багато хто отримав серйозні поранення. Однак у прес-центрі АТО не володіють інформацією про жертв внаслідок обстрілу колони, як і про підготовку до суду над офіцером з 72-ї ОМБР.

Нагадаємо, що 438 українських військовослужбовців перетнули кордон РФ через інтенсивний артилерійський обстріл їхніх позицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram