ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала у Житомирі терористів (оновлено)

У затриманих вилучено понад 8 кг саморобної вибухівки

СБУ затримала у Житомирі терористів (оновлено)
Фото: sbu.gov.ua

У Житомирі Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність групи місцевих жителів - активних учасників радикального угруповання, які готувалися влаштувати о 5:00 в ніч з 4 на 5 серпня серію терористичних актів в обласному центрі для залякування населення та дестабілізації ситуації в регіоні.

Як повідомляється на сайті спецслужби, члени терористичної групи - 36- і 34-річний жителі Житомира, один з них - колишній військовослужбовець. Вони підтримують терористичні організації на сході України.

На сьогодні правоохоронцям відомо про підготовку ними чотирьох терористичних актів. Своїми цілями терористи вибрали банківську і кілька державних установ, військкомат і житловий квартал обласного центру, де проживають члени сімей військовослужбовців.

5 серпня вночі під час спеціальної операції співробітники СБУ затримали обох зловмисників.

Під час обшуку гаража, що належить правопорушнику, правоохоронці вилучили п'ять саморобних вибухових пристроїв загальною вагою 7,6 кг, вибухову речовину - гексаметилентрипероксиддіамін для виготовлення детонаторів, самі детонатори, годинникові механізми, елементи живлення, газовий пістолет, маски.

Згідно з висновком експерта, саморобні вибухові пристрої виготовлено на основі селітри і могли вибухнути від найменшого поштовху. Саморобні детонатори вибухотехніки мусили знешкодити на місці.

Слідчим відділом УСБУ в Житомирській області здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Зараз тривають обшуки приміщень, допити затриманих і їх спільників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram