ГоловнаСуспільствоПодії

Під Радою зібрався мітинг псевдородичів солдатів (оновлено)

Кореспонденту LB.ua не вдалося знайти на акції жодної матері учасників АТО

Під Верховною Радою триває акція протесту проти військових дій на Донбасі, на яку зібралося близько 50 осіб, більшість - жінки.

Акцію позиціонували як "Матері проти війни". Однак, як повідомляє кореспондент LB.ua, на запитання, чи є на мітингу батьки або родичі бійців, які служать в зоні АТО, позитивно відповіла тільки одна жінка. Але й вона не змогла уточнити, хто саме з присутніх - мати солдата. Більшість відреагувала на це питання агресією і звинуваченнями у провокаціях.

Жінки тримають в руках плакати із закликами зупинити АТО, також танцюють і співають пісні про мир. Поруч із ними перебувають близько десяти націоналістів. Спочатку між ними і противниками АТО зав'язалася словесна суперечка, яка потім переросла в бійку, коли у протестувальників забрали один із прапорів. Як повідомляє кореспондент LB.ua, "матері бійців" вели себе агресивно, оскільки на акції працював один з російських телеканалів, з камерою і мікрофоном без розпізнавальних знаків.

Пізніше до місця проведення акції підійшли дві жінки, які представилися дружинами бійців 72 бригади. "Ми вважаємо, що війна повинна припинитися, але тільки за умови повної перемоги України", - заявили вони кореспондентові LB.ua. Вони також висловили сумнів, що хоча б одна жінка на цій акції дійсно є родичем солдатів.

Фото: twitter.com/tombreadley

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram