ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко нагородив орденом "За мужність" 3 ступеня 4 десантників і орденом Хмельницького 1 сапера

Президент пообіцяв забезпечити військових всім необхідним для лікування та реабілітації

Порошенко нагородив орденом "За мужність" 3 ступеня 4 десантників і орденом Хмельницького 1 сапера
Петр Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко нагородив орденом "За мужність" III ступеня чотирьох десантників і орденом Богдана Хмельницького III ступеня одного сапера.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Весь український народ пишається тим, як десантні бригади - 25-та, 79-та, 80-та і 95-та - виконують свої військові завдання. Десантники завжди там, де важко. Всі наші штурмові операції здійснені їх силами", - цитує Президента прес-служба.

Порошенко вручив орден "За мужність" III ступеня старшому сержанту Олександрові Пономарьову, який в бою під містом Красний Лиман Донецької області, будучи пораненим, не припиняв вогонь і забезпечив розгортання основних підрозділів.

Орден Хмельницького III ступеня отримав лейтенант Олександр Чорпіта, якого було поранено в бою у Лисичанську Луганської області, але він відмовився від евакуації і продовжував розмінувати фугаси.

Орден "За мужність" III ступеня вручено солдату Юрію Весельському, пораненому у Слов'янську Донецької області, який під час конвоювання вантажу потрапив у засідку і, незважаючи на поранення, продовжував бій і здійснював евакуацію особового складу та техніки.

Порошенко також нагородив солдата Сергія Ільницького орденом "За мужність" III ступеня за те, що при виконанні завдання на кордоні в Луганській області, незважаючи на поранення, він забезпечив доставку боєприпасів.

Старшого сержанта Сергія Козака нагороджено орденом "За мужність" III ступеня за те, що під час конвоювання вантажу в Донецькій області, незважаючи на поранення, він зміг евакуювати особовий склад і техніку.

Порошенко також поцікавився потребами військовослужбовців і доручив забезпечити їх усім необхідним для лікування та реабілітації, зокрема, протезами. Нагадаємо, раніше в суботу Порошенко назвав десантників елітою української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram