ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія блокує ввезення до Криму українських продуктів

На пунктах контролю утворилися 6-кілометрові затори

Росія блокує ввезення до Криму українських продуктів

Представники Російської Федерації повністю заблокували в'їзд транспорту з українськими продовольчими товарами з материкової України в анексований росіянами Крим.

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Сьогодні представники Російської Федерації повністю заблокували в'їзд транспорту з українськими продовольчими товарами в Крим. Формальна причина непропуску - невідповідність українських продовольчих товарів, які ввозяться, санітарним нормам РФ", - зазначили у прес-службі.

На територію Криму забороняють ввозити кукурудзу, кукурудзяну крупу, сою, соєве борошно, насіння соняшнику, консервації, молочну продукцію, безалкогольні напої українського виробництва.

Рух автотранспорту через пункти контролю "Ставки" і "Каїрка" з боку Криму повністю заблоковано. Черги транспорту з боку материкової частини України вже досягли більш як 6 кілометрів.

На переконання херсонських митників, заборона на ввезення українських продуктів у Крим є частиною загального плану Російської Федерації з дестабілізації ситуації та ескалації напруженості в регіоні.

Крім того, примус до отримання російських митних дозволів для українських перевізників - це частина заходів із легітимізації окупації.

Згідно з інформацією відомства, 17 травня Росія вже здійснювала схожі дії з блокування ввезення українських продуктів харчування до Криму. Тоді формальною причиною називали відсутність дозволів Россільгоспнагляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram