ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко впевнений у здатності українців захистити територіальну цілісність країни

Президент виступив зі зверненням з нагоди 100-річчя від початку Першої світової війни

Порошенко впевнений у здатності українців захистити територіальну цілісність країни
Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко висловлює впевненість у здатності українців захистити територіальну цілісність країни.

Про це йдеться у зверненні Президента з нагоди 100-річчя від початку Першої світової війни.

"Переконаний, що українці з притаманними їм волелюбністю і патріотизмом зуміють відстояти свою державу, відновити і захистити її територіальну цілісність", - йдеться у зверненні Порошенка.

На думку Президента, Перша світова, спричинений нею Жовтневий переворот у Росії, боротьба проти більшовицької навали були нелегкими випробуваннями для українців на міцність, а голодомори і репресії комуністичного режиму не зламали прагнення українців до свободи і відновлення державності.

"Сьогодні виповнюється 100 років із початку глобального військового конфлікту 20 століття - Першої світової війни, яка забрала мільйони людських життів. Важливий урок, який мають винести з кривавих подій початку минулого століття, полягає в тому, що тільки незалежна, соборна і сильна держава є запорукою від братовбивчого протистояння в чужих війнах", - зауважив Президент.

Майже вся територія України, зазначив Порошенко, розділена між ворогуючими імперіями, стала театром воєнних дій.

Він наголосив, що Україна змушена була воювати у складі регулярних армій держав по різні сторони фронту, а українці мають власний скорботний рахунок величезних втрат у тій трагедії.

"Зараз ми знову змушені зі зброєю захищати незалежність від зовнішніх зазіхань, ламати імперські плани іншої країни. Ми прагнемо і надалі розвивати свою країну - рівноправного члена великої європейської родини, яка, пройшовши крізь полум'я воєн і інші важкі випробування, обрала шлях єднання, миру, демократії і прогресу", - наголошено у зверненні.

За словами Президента, це обов'язок перед майбутніми поколіннями і пам'яттю про загиблих співвітчизників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram