ГоловнаСуспільствоЖиття

У Мелітополі порушили справу проти провайдера, що транслював російські канали

Провайдер не реагував на попередження Нацради телерадіомовлення

У Мелітополі порушили справу проти провайдера, що транслював російські канали
Фото: EPA/UPG

У Мелітополі Запорізької області порушено справу проти провайдера за ретрансляцію російських телеканалів, повідомляє Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення.

"У місті Мелітополі Запорізької області у діяльності провайдера програмної послуги ТОВ Райський І.В. зафіксовано ретрансляцію низки російських каналів, зокрема, "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета", "Рен ТВ", "Зірка", - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Згідно з повідомленням, зазначений ліцензіат не реагував на неодноразові звернення представника Національної ради у Запорізькій області. Отже, за повідомленням Мелітопольської прокуратури, слідчий відділ вніс відповідні матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 Кримінального кодексу України, і почав досудове розслідування.

"Така ж відповідальність чекає на кожного, хто зважиться діяти поза правовим полем. Національний регулятор рішуче налаштований викривати будь-які спроби поширення російської пропаганди", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, 17 липня суд заборонив транслювати телеканал "ТВ Центр" в Україні. Раніше до "чорного списку" в Україні потрапили ще кілька адаптованих телеканалів, серед яких - "Перший канал", "РТР-Планета", "Росія-24" та "НТВ-Світ". Окрім того, Нацрада попереджала, що буде відбирати ліцензії у провайдерів, які всупереч закону показують неадаптовані телеканали "Росія 1", "НТВ", "ТНТ", "Петербург 5", "Зірка", "Рен ТВ", LifeNews.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram