ГоловнаСуспільствоПодії

Військові на кордоні біля Дякового 11-й день перебувають у блокаді

Бійці вимагають від Порошенка допомоги

Військові на кордоні біля Дякового 11-й день перебувають у блокаді
Фото: предоставлено очевидчами

Військові біля кордону з Росією в районі села Дякове (розташоване на кордоні Донецької та Луганської областей) утримують позиції, перебуваючи в блокаді, і просять допомоги від керівництва антитерористичної операції.

Про це LB.ua сказав один з бійців бригади Дмитро. "Півгодини як закінчився артилерійський обстріл, наших обстрілювали установки САУ або артилерія. Горить КПП", - сказав він. За його словами, обстріл ведеться із самого кордону Росії, і відповісти на нього неможливо, тому що снаряди потраплять на територію РФ. Він додав, що за ним також стріляють з "Градів".

Він не виключив, що місце розташування бойових позицій бригади "здають" в штабі АТО, тому що точність обстрілів дуже висока. Боєць заявив, що керівництво держави має вжити термінових заходів, щоб допомогти їм. "Нехай Порошенко не каже, що нічого не знає", - сказав він.

Активістка Анна Новик, яка тримає зв'язок з бійцями на кордоні та їхніми родичами, каже, що блокада триває вже 11 днів і в аналогічній ситуації перебуває розташована поруч 72-а бригада і 24-а в районі прикордонпункту "Довжанський".

Відзначимо, що речник РНБО Андрій Лисенко підтверджує, що охорона державного кордону проходить у надзвичайно складній обстановці. Російські найманці продовжують масовані артилерійські обстріли позицій підрозділів АТО в секторах охорони кордону, йдеться на сайті інформаційного центру РНБО. За останню добу було принаймні п'ять обстрілів з гармат і танків прикордонного угруповання на кордоні Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram