ГоловнаСуспільствоПодії

Доля 6 осіб зі збитого Ан-26 невідома, - прес-центр АТО

Двоє членів екіпажу підбитого літака потрапили в полон

Доля 6 осіб зі збитого Ан-26 невідома, - прес-центр АТО

За станом на 18.15 відомо про долю двох членів екіпажу збитого сьогодні літака Збройних Сил України Ан-26.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в Facebook.

"Пошуково-рятувальна операція військово-транспортного літака ЗС України Ан-26 у визначеному районі Луганської області триває. Зараз відомо про долю двох членів екіпажу. Інформація щодо інших членів екіпажу перевіряється, вживаються заходи для встановлення зв'язку з ними", - наголошується в повідомленні.

Водночас спікер АТО Владислав Селезньов повідомив РБК-Україна, що бойовики взяли в полон двох членів екіпажу збитого літака.

"Взято в полон два члени екіпажу АН-26. Щодо решти шести ведеться пошук. Ан-26 впав на території, що підконтрольна бойовикам, тому пошук ускладнений", - сказав він.

Нагадаємо, 14 липня о 12.30 у Краснодонському районі, біля шахти "Східна", було збито військово-транспортний літак Збройних сил України Ан-26, льотчик катапультувався. На борту літака було 7 членів екіпажу і один супроводжуючий.

РНБО розглядає дві версії падіння літака. Згідно з першою, постріл по літаку було зроблено з наземного ракетно-гарматного комплексу "Панцир". Згідно з другою - самонавідною ракетою Х-24 класу "повітря-повітря" з російського літака.

Міністр оборони Валерій Гелетей повідомив, що Ан-26, ймовірно, було збито з території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram