ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала ватажка групи бойовиків при спробі втечі до Криму

Бойовик отримував завдання безпосередньо від одного з терористів Ігоря Безлера

СБУ затримала ватажка групи бойовиків при спробі втечі до Криму
Фото: EPA/UPG

СБУ затримала громадянина України, члена терористичної організації, яка діє на сході України, ватажка групи бойовиків на прізвисько Чех.

Як повідомляє прес-центр СБУ, бойовик намагався втекти із зони антитерористичної операції (АТО) в Севастополь. Його затримали 26 червня в Новоолексіївці Херсонській області в потязі Донецьк-Севастополь.

Зазначається, що, одержуючи завдання безпосередньо від одного з терористів Ігоря Безлера (Бєс), Чех керував групою з 25 бойовиків, яка забезпечувала переміщення військової техніки (зенітні установки, танки) і диверсантів з території Росії у Слов'янськ і Горлівку.СБУ також повідомляє, що в червні "Чех" брав участь у збройних нападах на українських силовиків в районі м. Горлівка Донецької області, а також містах Антрацит та Красний Луч Луганської області.

"Перевіряється причетність групи бойовиків і найманців під управлінням "Чеха" до обстрілу українських військових літаків і до вбивства військовослужбовців частин і підрозділів, задіяних в АТО", - йдеться в повідомленні СБУ.

Слідчим відділом УСБУ в Херсонській області стосовно цього бойовика зареєстровано кримінальне провадження за ч.1. ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Йому оголошено підозру про злочин і судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram