ГоловнаСуспільствоПодії

Через бойові дії знеструмлено електрообладнання, яке подає воду до 4 міст Донецької області

Без електроенергії залишилися, серед інших, медичні установи

Через бойові дії 16 червня знеструмлено електрообладнання, яке подає воду в Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку й Дзержинськ Донецької області.

Про це повідомляє сьогодні відділ з корпоративних комунікацій ПАТ ДТЕК "Донецькобленерго", інформує "ОстроВ".

"В результаті активних бойових дій в місті Краматорськ знеструмлені підстанції 110 кВ Соцмісто, 35кВ Біленька і 35кВ Третій Підйом. Через що без електропостачання опинилася насосна станція 2-го Донецького водоканалу", - повідомляє ДТЕК.

У "Донецькобленерго" зазначають, що також в Краматорську без електроенергії залишилися фільтрувальна станція, будівля міськвиконкому, дитяча міська лікарня, травматологія та опікова лікарня. Співробітники ДТЕК "Донецькобленерго" намагаються за допомогою резервних джерел живлення відновити енергопостачання лікувальних установ.

"Енергетикам вдалося оглянути одну з відключених підстанцій. Співробітники виявили, що обладнання пошкоджено осколками мін", - повідомили в ДТЕК.

Також повідомляється, що бригади ДТЕК "Донецькобленерго" готові відновити енергопостачання в найкоротші терміни за наявності вільного і безпечного доступу до ушкоджених об'єктів. "Проте зараз це неможливо, тому що в Слов'янському районі та в місті Краматорськ ведуться бойові дії", - наголошується в повідомленні.

Довідка: ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК - Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.

Основною продукцією ДТЕК є електроенергія. У портфель активів компанії входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС проектною встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з передачі та продажу електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн. клієнтів - фізичних та юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

Консолідована виручка ДТЕК 2013 року становила 92,8 млрд грн, чистий прибуток - 3,3 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram