ГоловнаСуспільствоПодії

Держказначейство в Донецькій області залишається заблокованим бойовиками, - Мінфін

У Мінфіні заявили, що робота ГУ ДКСУ відновиться після припинення тиску на його працівників

У Міністерстві фінансів України спростували інформацію про те, що робота Головного управління Держказначейства в Донецькій області разблокована.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

"У приміщенні Головного управління Державної казначейської служби в Донецькій області знаходяться озброєні люди, протягом дня були вилучені електронні ключі та інші електронні засоби, які використовуються для проведення платежів", - йдеться в повідомленні.

"На працівників казначейських, податкових органів та Національного банку України в Донецькій області чиниться тиск з метою їх переходу на службу в так звану "Донецьку народну республіку" і введення власної платіжної системи", - стверджують у відомстві.

У Мінфіні зазначили, що робота ГУ ДКСУ в Донецькій області буде відновлена за умови, якщо жодної озброєної людини на території Державної казначейської служби не буде і припиниться будь-який тиск на працівників ДКСУ, в тому числі в неробочий час.

Нагадаємо, раніше в Донецькій міській раді заявляли, що в результаті переговорів мера Донецька Олександра Лук'янченка з представниками "ДНР" у Донецькій області розблоковані будівлі управління Національного банку України та Головного управління Державного казначейства України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram