ГоловнаСуспільствоЖиття

У лікарні Ізюма перебувають діти зі Слов'янська без батьків (оновлено)

Малюкам потрібні підгузки та дитяче харчування

В Ізюмській районній центральній лікарні перебувають двоє малюків зі Слов'янська. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив В'ячеслав Савельєв, активіст, який організовує допомогу солдатам АТО.

За словами активіста, про двох маленьких біженців його сповістив військовий лікар Ізюмської РЦЛ.

"Тут двоє дітей без батьків, зі Слов'янська, брат і сестра, їм потрібно дитяче харчування і памперси. Допоможи, якщо є гроші, ви ж солдатам допомагаєте, а дітей чужих не буває", - цитує Савельєв слова лікаря. Завідувачка лікарнею на питання активіста сьогодні уточнила, що діти не є біженцями - їх просто кинули батьки.

"У малюка порок серця, а дівчинку ледве виходили, була брудна, подряпана", - повідомив Савельєв.

Однорічна біженка в Ізюмській РЦЛ
Фото: В'ячеслав Савельєв
Однорічна біженка в Ізюмській РЦЛ

У коментарі для LB.ua активіст уточнив, що хлопчикові Богдану 2 місяці, а його сестрі - 1 рік. У лікарні брат і сестра перебувають на піклування лікарів, але їм потрібна допомога харчуванням, підгузками, грошима. У дитячому відділенні немає навіть холодильника.

Він закупив мінімально необхідну кількість харчування та підгузків на кошти, які українці перераховують йому для допомоги бійцям АТО.

"Вважайте, що це не я їм допоміг, а кожен з вас. Я тільки доставив і вручив. Спасибі вам, друзі, і за солдатів, і за дітей!" - написав Савельєв. Надалі він має намір використати частину коштів, які надходять на рахунок, для допомоги малюкам.

2-місячний Богдан в ізюмській РЦЛ
Фото: В'ячеслав Савельєв
2-місячний Богдан в ізюмській РЦЛ

Охочі допомогти дітям-сиротам, солдатам АТО можуть переказати будь-яку суму на картку Савельєва - номер 5168 7553 5183 5976 (ПриватБанк).

Як повідомляли, в Слов'янську дитячий будинок "Вітрила надії" розбомбили під час бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram