ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики захопили територію фонду "Ізоляція" в Донецьку (Оновлено)

Фонд орієнтується на сучасне мистецтво й освітні проекти в місті

Бойовики захопили територію фонду "Ізоляція" в Донецьку (Оновлено)
Фото: www.izolyatsia.org

У Донецьку бойовики захопили будівлю колишнього заводу ізоляційних матеріалів, де зараз розташований фонд "Ізоляція".

Про це повідомляють "Новости Донбасса".

За доступною виданню інформацією, на прилеглих териконах розташувалися снайпери.

Як пише у своєму Фейсбуці журналістка Катерина Сергацкова, бойовики захопили територію о 9 ранку, попросивши охорону не чинити їм опір. У приміщенні "Ізоляції" сьогодні немає співробітників через вихідний, але там залишилися їхні речі.

ОНОВЛЕННЯ. На сайті "Ізоляції" з'явилося підтвердження захоплення території фонду та прохання до громадськості підтримати культурну інституцію:

"9 червня 2014 року вранці в Донецьку захоплено відому культурну інституцію "ІЗОЛЯЦІЯ". Озброєні представники ДНР вторглися на територію колишнього заводу ізоляційних матеріалів, на якій розташовується міжнародний благодійний фонд "ІЗОЛЯЦІЯ. Платформа культурних ініціатив". Незадовго до вторгнення фонд припинив свою творчу діяльність. Таким чином, на момент захоплення жодних масових заходів та виставкових проектів не проводилося. За словами представника ДНР Романа Лягіна, приміщення заводу ізоляційних матеріалів використовуватимуть для зберігання і сортування гуманітарної допомоги, а також здійснення адміністративних робіт ДНР. Крім того, цей представник висловив зацікавлення у використанні бомбосховища, розташованого на території заводу. Загарбники пообіцяли не завдавати шкоди творам мистецтва та майну фонду.

Уперше в зоні АТО захоплено великий культурний центр, який не приховував своєї громадянської позиції. МБФ "ІЗОЛЯЦІЯ" просить широкої та масштабної інформаційної підтримки журналістів, культурних і політичних діячів, громадських активістів".

Фото: izolyatsia.org

"Ізоляція" - це неприбутковий недержавний фонд, відкритий у 2010 році в Донецьку на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів. Фонд здійснює свою діяльність у трьох напрямках: спеціальні арт-проекти в діалозі з територією "Ізоляції", освітні програми та проекти, орієнтовані на активізацію життя спільнот.

Останньою запланованою подією на території "Ізоляції" був показ фільму "Хайтарма" Ахтема Сеїтаблаєва – його перенесено на невизначений термін.

Раніше повідомляли, що бойовики в Донецьку захопили обласну лікарню й офіс Індустріального союзу Донбасу, а донецький аеропорт оголосив, що не прийматиме рейсів до 30 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram