ГоловнаСуспільствоОсвіта

Регіонал Луцький став в.о. проректора НАУ

Завтра активісти проведуть пікет біля Університету проти призначення лобіста Табачника

Регіонал Луцький став в.о. проректора НАУ
Фото: предоставлено пресс-службой

Максима Луцького, колишнього народного депутата від Партії регіонів і колишнього голову Солом'янської РДА, призначено виконувачем обов'язків проректора Національного авіаційного університету. Про це повідомив портал svidomo.org з посиланням на заступника міністра освіти Інну Совсун.

За її словами, це призначення - справа рук ректора університету, Міносвіти не погоджувало кандидатуру.

Окрім того, повідомляють, що в п'ятницю, 6 червня, об 11:00 активісти громадських організацій проведуть акцію протесту біля головного корпусу НАУ за адресою: м. Київ, проспект Комарова, 1.

"Разом з Луцьким в освіту повертаються хабарі, кумівство, "блат", моральні та професійні якості поступаються грошам і корупційним зв'язкам. Громадськість глибоко обурена цим ганебним призначенням, яке ображає пам'ять про Героїв, які віддали своє життя за визволення України від корумпованого мотлоху", - йдеться на сторінці заходу у facebook.

Активісти запрошують студентів, їхніх батьків і всіх охочих приєднатися до пікету. Про підтримку акції заявили Люстраційний комітет Майдану, Антикорупційний комітет Майдану, ГО "Автоварта", ГО "Кияни Киянам", Антикорупційне бюро України, Автогромада і Spilno.tv.

Луцький уже був першим проректором НАУ 2008 року. У 2006-му його обрали до Верховної Ради - як члена Блоку Юлії Тимошенко. Того самого року Луцький перейшов у ПР. Був головою підкомітету з питань професійної освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки та освіти.

У 2010 році знову обраний у Раду, а наступного року став головою комітету з питань науки та освіти. Він був одним з найвідоміших соратників міністра освіти Дмитра Табачника - за даними порталу, Луцький лобіював усі реформи Табачника. У ті роки НАУ регулярно отримував преференції - у вигляді збільшення держзамовлення на підготовку фахівців і фінансування.

2012 року Луцький програв на виборах до ВРУ представникові БЮТ Дмитру Андрієвському, навіть незважаючи на те, що сотні студентів НАУ змусили голосувати за проректора.

Як повідомляли, 24 лютого Максим Луцький написав заяву про відставку з посади голови Солом'янської РДА, на яку його призначив у березні 2013 року Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram