ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму "самооборона" затримала та побила двох журналістів

Вони нібито ображали честь та гідність вищих посадових осіб РФ

 У Криму "самооборона" затримала та побила двох журналістів
Фото: investigator.org.ua

"Самооборона" Криму затримала у Сімферополі двох співробітників "Центру журналістських розслідувань" - редактора і журналіста Сергія Мокрушина та режисера Владлена Мельникова.

Про це повідомила головний редактор видання Валентина Самар, пише ЦЖР.

"Я зателефонувала голові т.зв. "самооборони" Дмитру Простакову і запитала, на якій підставі утримуються журналісти. За його словами, мої співробітники нібито ображали честь і гідність вищих посадових осіб РФ. На моє запитання, в чому ж виражалися образи, Простаков не відповів і пообіцяв розібратися. Однак після години очікування, поки не вдається домогтися жодного пояснення", - повідомила Самар.Близько опівночі Сергій Мокрушин зателефонував до редакції і повідомив, що його везуть до лікарні з підозрою на перелом ребер та забій внутрішніх органів. За його словами, до травмпункту його супроводжує поліція.

Як повідомив Мокрушин, їх з Мельниковим затримали на вулиці "бійці самооборони" та відвели у свій штаб.

За словами журналіста, його били по ниркам та печінці, а Владлена Мельникова вдарили головою об скло.

"Нас перестали бити, як тільки приїхали співробітники поліції. Вони просиділи з нами в штабі "самооборони" дві години, і лише після моїх умовлянь "самооборонівці" викликали швидку. Зараз мене везуть у 6 міську лікарню, а Влада - у Центральний РВВС", - повідомив Мокрушин.

Як повідомлялося, станом на 31 травня в Криму зник третій проукраїнський активіст за 10 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram