ГоловнаЕкономікаДержава

Під Сімферополем "козаки" розгромили храм УПЦ КП

Під час бійні вони знищили православні реліквії

Під Сімферополем "козаки" розгромили храм УПЦ КП
Фото: delo.ua

У с. Перевальному Сімферопольського району самопроголошеної Республіки Крим вранці в неділю озброєні люди у формі російських козаків розгромили храм Покрови Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату. При цьому постраждали вагітна парафіянка і донька священика.

Як повідомив Центру журналістських розслідувань архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент (Кущ), вранці "банда озброєних козаків" увірвалася в храм, розташований біля КПП військової частини в Перевальному, з криками "розкольники, сатаністи, фашисти".

"О 8:00 ранку було захоплено будівлю храму. Під час бійні вони знищили православні реліквії в церкві. Також була заблокована і розбита машина священика, на якій він приїхав на службу. Під час побоїща постраждали вагітна парафіянка і хвора на церебральний параліч донька священика", - розповів архієпископ з посиланням на слова священика та парафіян, які йому подзвонили відразу ж після нападу.

Він також повідомив, що викликана на місце події поліція відмовляється об'єктивно розслідувати цей злочин. "Кримська міліція стала на бік козаків і відмовляється по суті розслідувати ці факти", - наголосив архієпископ.

В управлінні єпархії УПЦ КП вважають, що цей інцидент спрямований, як і низка інших, на витіснення з анексованого Росією Криму церкви УПЦ КП. Зокрема, нещодавно Держрада Криму ухвалила рішення про зміну орендної плати за приміщення по вул. Севастопольській у Сімферополі, де знаходиться кафедральний собор Святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги УПЦ КП. За словами архієпископа Климента, це рішення означає збільшення орендної плати в 600 тисяч разів.

"Управління єпархії побоюється, що погром храму в Перевальному може бути репетицією нападу на кафедральний собор у Сімферополі", - сказав владика Климент.

За його словами, Кримська єпархія УПЦ КП має намір звернутися в міжнародні організації для захисту прав вірян Київського патріархату в Криму.

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на слова очевидців, "козаки "з нагайками і битами не пустили парафіян у церкву, перегородивши їм дорогу, а після цього пошкодили автомобілі парафіян, на яких ті приїхали на недільну службу.

Церква розташована на території української бригади берегової охорони, яка після анексії Криму була захоплена російськими військовими підрозділами.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram