ГоловнаСуспільствоПодії

"Народний мер" Слов'янська заявив про звільнення спостерігачів ОБСЄ

Сепаратисти припускали, що затримані могли вести розвідувальну діяльність

"Народний мер" Слов'янська заявив про звільнення спостерігачів ОБСЄ
Вячеслав Пономарев
Фото: slavgorod.com.ua

Представники ДНР заявили, що звільнили всіх спостерігачів ОБСЄ, повідомляє в неділю, 1 червня, "Интерфакс".

"Зараз у нас немає спостерігачів ОБСЄ. Усіх, кого затримали минулого тижня, звільнено", - сказав агентству "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов.

Минулого четверга Пономарьов повідомив агентство, що сепаратисти затримали групу з чотирьох спостерігачів ОБСЄ, яка зникла два дні перед тим на півдні від Донецька. Він стверджував, що спостерігачів не заарештували, а лише затримали, і найближчим часом їх можуть відпустити на свободу. Пономарьов висловив припущення, що затримані спостерігачі могли вести розвідувальну діяльність.

27 травня ОБСЄ заявила, що втратила зв'язок з однією з груп місії спостерігачів, які працювали в Донецькій області. У місії розповіли, що до складу тієї групи входять чотири людини: громадяни Естонії, Швейцарії, Туреччини та підданий Данії. Зазначимо, що спостерігачі приїхали в Донецьку область для роботи на президентських виборах, що відбулися 25 травня. Наступного дня в МЗС України повідомили, що проросійські сепаратисти захопили в Донецькій області чотирьох членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. При цьому постпред РФ при ООН Віталій Чуркін на засіданні РБ ООН заявив, що основну відповідальність за безпеку спостерігачів ОБСЄ в Україні покладено на приймаючу сторону.

Нагадаємо, 3 травня в Слов'янську звільнили військових інспекторів ОБСЄ, яких місцеві бойовики затримали ще у квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram