ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала озброєного українця, який проходив бойову підготовку в Росії

Затриманий намагався покинути район проведення АТО.

СБУ затримала озброєного українця, який проходив бойову підготовку в Росії
СБУ

Служба безпеки України спільно з Міністерством внутрішніх справ 26 травня на території Ізюмського району Харківської області затримала озброєного громадянина України, який пройшов спеціальну бойову військову підготовку в польовому таборі на території Ростовської області разом з військовослужбовцями строкової служби Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

За даними відомства, правоохоронці затримали чоловіка під час спроби виїхати з району проведення антитерористичної операції.

У затриманого вилучено автомат Калашникова АК-74 з підствольним гранатометом, магазинами і патронами до нього, ручний протитанковий гранатомет РПГ-26 "Муха".

Під час допиту підозрюваний повідомив, що проходив спецпідготовку в польовому таборі на території Ростовської області разом з військовослужбовцями строкової служби Росії.

Навчання в таборі проводили співробітники Головного розвідувального управління та Федеральної служби безпеки Росії, один з яких - Ігор Безлер ("Біс").

За словами затриманого, разом із ним у таборі проходили навчання близько 150 осіб, які були розділені на дев'ять тактичних груп на чолі з особами, які мали досвід ведення бойових дій.

Під час навчання майбутнім бойовикам забороняли користуватися мобільними телефонами й Інтернетом, єдине, що їм дозволяли дивитися - програми новин на російському каналі "Россия 24", зазначає СБУ.

Після тренувань українця з іншими учасниками табору скерували в Донецьку область із завданням вести бойові дії з силами Національної гвардії, а також здійснювати збройні напади на блокпости українських Збройних сил.

Зараз із затриманим проводять відповідні слідчі дії.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив про підготовку біля Ростова-на-Дону (Росія) диверсантів для підривної роботи у Східній Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram