ГоловнаСуспільствоПодії

Одеський порт підтримав акцію Ахметова проти сепаратизму

На території порту щодня під час обідньої перерви вмикатимуть звукові сигнали

Одеський порт підтримав акцію Ахметова проти сепаратизму
архив
Фото: www.euroterminal.ua

Одеський порт з четверга, 22 травня, приєднується до акції протесту проти дій сепаратистів, започаткованої підприємствами Донецької області і підтриманої бізнесменом Рінатом Ахметовим.

Відповідне рішення ухвалено під час засідання центральної ради Профспілки робітників морського транспорту Одеського морського порту, повідомляє "Укрінформ".

На території Одеського морського торгового порту з 22 травня щодня під час обідньої перерви (з 13:00 до 14:00) періодично вмикатимуть звукові сигнали. Гудки також подаватимуть судна портового флоту Одеського МТП та інші судна і кораблі, які стоять поблизу причалів.

"Ми висловили солідарність з нашими маріупольськими колегами, оскільки немає нічого важливішого, ніж стабільність і спокій на наших українських землях", - сказав голова профспілки Володимир Зайков.

За його словами, будь-яка дестабілізація в одному секторі економіки неминуче відбивається на роботі інших, суміжних галузей.

Виробнича діяльність Одеського порту пов'язана "тисячами ниток співпраці" з підприємствами металургійної, гірничодобувної, хімічної промисловості та машинобудування Донецького регіону, величезною мірою залежить від ритмічності роботи Донецької залізниці. З іншого боку, прибутки орієнтованих на експорт підприємств сходу залежать від стабільної роботи морських портів півдня і південного сходу", - зазначив Зайков.

"Будь-які політичні потрясіння в портах можуть призвести не тільки до зниження вантажообігу, скорочення зарплат робітників і кількості робочих місць на причалах, а й до таких самих наслідків на сотнях підприємств, які відправляють свою продукцію через ці причали. Тільки спокійна, злагоджена робота трудових колективів і стабільна, системна взаємодію між українськими підприємствами може забезпечити впевнене зростання української економіки", - резюмував Зайков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram