ГоловнаСуспільствоПодії

Озброєні сепаратисти захопили друкарню в Донецьку

Бойовики вимагають відкликати надруковані газети з критикою ДНР

Озброєні сепаратисти захопили друкарню в Донецьку
архив
Фото: EPA/UPG

П'ятеро бойовиків вранці 22 травня вдерлися до офісу друкарні "Новий світ" в Донецьку з вимогою не допустити розповсюдження спецвипусків газет, які критикують діяльність самопроголошеної Донецької народної республіки.

Про це повідомляє "ОстроВ" з посиланням на власне джерело.

"О 6 ранку до офісу друкарні "Новий світ" зайшли п'ятеро автоматників. Вони вимагали повернути назад у друкарню такі газети, як "Сегодня", "Донецкие новости", "Приазовский рабочий". Кричали, що поїдуть розбиратися в ці редакції", - повідомив співрозмовник "Острова".

За його словами, зараз втрачено зв'язок із "водієм і дівчинкою-супервайзером", і не виключено, що їх могли взяти в полон.

На місце події зараз приїхали міліція й озброєні люди.

"Вивели кількох осіб. Зараз, можливо, триває деескалація конфлікту", - зазначило джерело.

21 травня у Facebook з'явилося повідомлення від імені газети "Вечерний Донецк", про те, що "в редакціях газет холдингу СКМ ("Сегодня", "Донецкие новости", "Вечерний Донецк", "Приазовский рабочий") готуються спецвипуски (загальний тираж становитиме 100 тисяч примірників), в яких пан Ахметов чорними фарбами зобразить через підневільних йому журналістів згаданих ЗМІ діяльність ДНР".

"Як ви знаєте, газета "Вечерний Донецк" повністю підтримує ДНР і готує у звичайні випуски адекватні матеріали з приводу всього, що відбувається. Колектив газети приносить свої вибачення за той спецвипуск, який вийде за наказом Ахметова 22.05.2014", - наголошувалося в заяві.

Крім того, в цьому повідомленні вказали, що "Вечерний Донецк", "Донецкие новости" та "Приазовский рабочий" друкуються в друкарні Маріуполя ПрАТ "Газета "Приазовський робітник", а газета "Сегодня" - в Донецьку в друкарні "Новий світ" .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram