ГоловнаСуспільствоЖиття

Transparency International закликає киян вимагати від кандидатів у мери даних про їх доходи

Київський виборчком пояснює неможливість опублікувати ці дані великою кількістю кандидатів

Transparency International закликає киян вимагати від кандидатів у мери даних про їх доходи
Transparency International

Представництво міжнародної антикорупційної неурядової організації Transparency International в Україні закликає жителів Києва вимагати від кандидатів у мери столиці опублікування декларацій про доходи.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби організації.

В організації зазначають, що політики обіцяли бути відкритими, прозорими і підзвітними перед громадянами.

У зв'язку з цим говориться, що оприлюднення кандидатами декларації про майно і доходи є чітким показником достовірності їх намірів.

"На сьогодні лише деякі з майже двох десятків кандидатів у мери їх оприлюднили. Жодна партія не оприлюднила декларації своїх кандидатів. Жодна з 35 партій, які висунули своїх кандидатів. Навіть партії, які боролися на Майдані..." - йдеться у повідомленні.

В організації підкреслюють, що партійні функціонери виправдовуються, що вони зобов'язані лише подати декларації до Київської міськоу виборчої комісії відповідно до закону про місцеві вибори, коли, у свою чергу, комісія пояснює неможливість їх опублікувати великою кількістю кандидатів.

"Ми закликаємо вас (громадян) - вимагайте від кандидатів у мери, партійних кандидатів у депутати та самовисуванців оприлюднення їхніх декларацій в Інтернеті або надання вам електронних копій", - йдеться у повідомленні.

При цьому пояснюється, що громадяни можуть надіслати електронною поштою запит або зателефонувати в офіс партії чи окремого кандидата з приводу декларацій.

Також в організації вважають, що готовність кандидатів представити свої декларації буде для них базовим тестом на щирість.

Наостанок сказано, що зараз серед кандидатів у мери Києва свої декларації опублікували Андрій Іллєнко, Ігор Насалик, Леся Оробець, Олег Дерев'янко та Микола Катеринчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram