ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція має намір працювати в посиленому режимі спільно із Самообороною на виборах 25 травня

Самообороні доручать охорону територій, прилеглих до виборчих дільниць

Міліція має намір працювати в посиленому режимі спільно із Самообороною на виборах президента, мера Києва і депутатів Київської міської ради 25 травня.

Про це на брифінгу сказав заступник начальника відділу дільничних інспекторів міліції Головного управління МВС у Києві Ігор Бойко.

"Міліція буде працювати в посиленому режимі спільно з членами громадського формування, Самообороною. Пізніше в міністерство прийдуть додаткові роз'яснення", - сказав Бойко.

При цьому він додав, що представники Самооборони охоронятимуть правопорядок насамперед на прилеглих до виборчих дільниць територіях.

Бойко наголосив, що міліція працюватиме в посиленому режимі біля виборчих дільниць не тільки в день виборів, 25 травня, але й в усі наступні дні, поки виборчі бюлетені не буде доправлено в Центральну виборчу комісію.

Разом з тим, додав він, з 2001 року в Києві діє Київське міське формування з охорони громадського порядку і державного кордону, структуру якого становлять 10 районних штабів (сформованих за територіальним принципом) загальною чисельністю майже дві тисячі людей, а також більш ніж 30 спеціалізованих загонів.

За його словами, з початку 2014 року в міліцію офіційно звернулися п'ять організацій з проханням брати участь в охороні громадського правопорядку, в тому числі організація "Автодозор".

Нагадаємо, раніше у вівторок міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС прогнозує проблеми з проведенням виборів у 14 районах України.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram