ГоловнаСуспільствоПодії

ООН: на південному сході України загинуло вже 127 людей

У боях беруть участь все більше людей з дедалі більшою кількістю зброї

ООН: на південному сході України загинуло вже 127 людей
Фото: alternativenews.org

Організація Об'єднаних Націй стурбована ситуацією на південному сході України, зокрема ескалацією насильства. Про це заявив помічник генсека ООН Іван Шимонович, повідомляє "Інтерфакс".

За його словами, діяльність збройних формувань привела до різкого ускладнення ситуації, що склалася останнім часом у південних і східних регіонах. ООН зазначає, що кількість таких формувань стабільно зростає. У сутичках беруть участь все більше людей, при цьому одночасно в регіонах з'являється дедалі більше зброї.

Внаслідок сутичок загинуло вже 127 людей, заявили в ООН з посиланням на інформацію, передану українською владою і громадськими активістами.

Місії ООН також відомо про 112 випадків незаконного затримання людей на південному сході, при цьому доля 49 із затриманих викликає у організації серйозну стурбованість. Спостерігаються масові переслідування та затримання журналістів, активістів і місцевих політиків.

ООН також звертає увагу на бездіяльність української міліції в низці випадків, коли закон зобов'язує її втрутитися в події. Як приклад Шимонович навів сутички в Одесі, де міліція 2 травня не зробила нічого, щоб запобігти жертвам.

У свою чергу верховний комісар ООН з прав людини Наванетем Піллай закликала сторони конфлікту уникати будь-яких дій, які можуть погіршити ситуацію в східних регіонах країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram