ГоловнаСуспільствоПодії

Негода знеструмила 189 населених пунктів України

У Львівській області зійшов селевий потік і підтоплені будинки

Негода знеструмила 189 населених пунктів України
Фото: www.dtek.com

Через негоду - поривів вітру і дощу - в ніч з 15 на 16 травня знеструмлено 189 населених пунктів у дев'яти областях України .

Про це йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Так , знеструмлені 58 н.п. у Київській області, 25 н.п. - у Житомирській, 55 н.п. - у Львівській, 4 н.п. - у Закарпатській, 11 н.п. - у Чернігівській, 4 н.п. - у Івано- Франківській, у Черкаській - 5 н.п. , 20 н.п. - у Волинській, 7 н.п. - у Кіровоградській областях.

До відновлення енергопостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Також , як повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, селевий потік зійшов з гір і на годину перекрив рух на 663 км автодороги Київ-Чоп біля села Коростів Сколівського району Львівської області. Обсяг селевого потоку склав близько 400 кубометрів грунту, а довжина - 30 метрів. У зв'язку з цим 15 травня о 18.35 було зупинено рух автотранспорту. Його відновили о 19.30 після того, як дорогу розчистили.

Також зсув зафіксований на ділянці автодороги у районному центрі Перемишляни - там частково зруйновано асфальтобетонне покриття дороги, рух транспорту не припинявся.

Крім того, сильні зливи призвели до тог , що у Старосамбірському районі підтоплені 15 житлових будинків та 164 присадибних ділянки у кількох населених пунктах. У райцентрі Турка сильний вітер пошкодив покрівлі навчально-виховного комплексу та двоповерхового житлового будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram