ГоловнаСуспільствоПодії

Суд постановив затримати одного з лідерів харківських сепаратистів

Долгов двічі не з'явився на судове засідання у справі про незаконне поводження зі зброєю

Суд постановив затримати одного з лідерів харківських сепаратистів
Константин Долгов

Київський районний суд Харкова 13 травня постановив затримати одного з координаторів проросійських протестів у Харкові Костянтина Долгова.

Про це "Українські Новини" повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Вікторія Дубовик.

"13 травня Київський районний суд Харкова виніс постанову про затримання Долгова з метою приводу до суду для вирішення питання про обрання запобіжного заходу", - сказала Дубовик.

За її словами, з відповідним клопотанням до суду звернулися слідчі і процесуальні керівники.

Причиною клопотання стала неявка Долгова 12 і 13 травня на судове засідання, на якому мало розглядатися обрання йому запобіжного заходу щодо виділеної в окреме провадження справи за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю).

Згідно з повідомленнями Долгова на його сторінці в соціальній мережі Facebook, 13 травня він перебував у Сімферополі, де в інформаційному агентстві "Кримінформ" пройшла його прес-конференція "Жодної федералізації України - тільки Новоросія!".

"Знайти мене простіше за парену ріпу. Я або в Москві, або в Криму. Приїжджайте. Буде на кого потім міняти наших пацанів", - написав Долгов, коментуючи інформацію про рішення суду.

14 травня він виступив в ефірі телеканалу "Россия24" в Москві.

Раніше повідомляли, що правоохоронні органи 19 квітня затримали Долгова, підозрюваного в пошкодженні фактів умисного знищення банкоматів у Харкові. Увечері того ж дня Київський районний суд Харкова обрав щодо Долгова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

Долгов підозрювався у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (знищення або пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вибуху чи іншим небезпечним способом).

Суд 8 травня відпустив Долгова під заставу 365 тис. гривень, яку вніс за нього депутат Верховної Ради Олег Царьов.

Долгов позиціонує себе на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook як політичний консультант і головний редактор сайту glagol.in.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram